vrijdag 13 januari 2017

Trakteren!

Met kerst was onze oudste zoon jarig, en omdat mama zich altijd net iets te veel uitslooft voor de traktatie heeft hij afgelopen maandag (net na de kerstvakantie) mogen trakteren.
Mijn traktatie bestond uit 2 delen. Namelijk iets lekkers (Tijn had deze zelf uitgekozen op pinterest) en een hebbedingetje. Eigenlijk wilde ik gewoon persé boekenleggers maken (tja, hij zit in groep 3 en leert lezen, toch super toepasselijk?!) en wilde hij persé iets lekkers en zo hebben we gewoon allebei onze zin gekregen 😀.

Voor de boekenleggers wilde ik absoluut aan de slag met de Fuse. Gewoon omdat ik het echt ontzettend leuk vind om te "fusen", maar ook omdat het projectje daarmee wat duurzamer wordt.
Ik heb gekozen voor papier van Echo Park. Voor de jongens heb ik Jungle Safari gekozen en voor de meiden Let's be Mermaids. Ik heb de 6x6 paperpads gebruikt.
De velletjes heb ik doormidden gesneden en er een "fishtail"in geknipt. Met letterstickers heb ik er de tekst "Lezen is leuk" op geplakt. Omdat de tekst er niet helemaal uitsprong heb ik er een zwart lijntje omheen getrokken en met dezelfde fineliner ook meteen een lijntje aan de omtrek gemaakt.
Aan de achterkant heb ik met letterstickers nog andere woordjes geplakt als; leuk, cool, tof, toppie, mooi, lekker, grappig, etc. Eigenlijk alles wat lezen ook is.
Vervolgens mocht mijn fuse eindelijk uit zijn la! Ik heb insteekhoezen van Action gebruikt, deze zijn vrij dun, maar als je het niet te langzaam doet werkt het prima (als je wel te langzaam werkt, dan smelt je door de hoes heen en is hij weer open). Ik heb verschillende soorten sequins gebruikt, in de kleuren die ook in het papier zitten.
Om ze af te maken heb ik een gaatje en een eyelet in de bovenkant gedaan en daardoor heen 2 lintjes.
Ik ben heel blij met het resultaat en hoewel het best veel werk was, was het wel heel erg leuk om te maken.

En toen op maandagochtend nog de smultraktatie!
Ik heb wegwerp plastic gebakbordjes gehaald bij de HEMA, bij de bakker heerlijke mini eierkoekjes besteld en deze met behulp van een palmboomprikker, schatkistje, snoep orka en piratenvlag omgetoverd tot een eilandje. Ook leuk geworden! Maar het idee is dus niet van mezelf, dit was mijn uitvoering van iets dat ik op Pinterest tegen ben gekomen.

Over een half jaar is de jongste jarig, dus ik denk dat ik volgende week al maar moet gaan beginnen met zijn traktatie 😂

1 opmerking:

  1. Wow wat ben jij heerlijk creatief bezig geweest en wat een leuke traktatie!

    Greetz,
    Maureen.

    BeantwoordenVerwijderen