maandag 22 augustus 2016

Schudkaartje

Het is even stil geweest, maar ik was dan ook 4 weken op vakantie in Frankrijk. Heerlijk lang, heerlijk weer, heerlijke omgeving en nu dan ook heerlijk uitgerust en ontspannen!

De afgelopen jaren heb ik tijdens de vakantie nooit knutselspullen meegenomen op vakantie. Er gaat altijd heel veel speelgoed mee voor de kinderen, heel veel speelgoed voor mijn wederhelft (2 fietsen en een hele tas vol fietskleding en -accessoires), maar vrij weinig voor mij. Ik mis dat dan ook altijd erg en een paar jaar geleden heb ik de kleurboeken van mijn zoon vol zitten kleuren. Dit jaar had ik iets gevonden op het chronisch ruimtegebruik, wat wij altijd hebben als we op vakantie gaan.
Ik heb mijn aquarelkleurpotloden meegenomen en heb voor de vakantie heel veel stempelafdrukjes gemaakt op aquarelpapier. Dat heb ik meegenomen en ik heb deze vakantie heerlijk zitten kleuren!
En nu ik weer terug ben, heb ik allemaal stempelafdrukjes die klaar zijn om op een kaartje verwerkt te gaan worden.

Gisteren werd mijn kleine nichtje 1 jaar, HOERA! Voor haar heb ik dit kaartje gemaakt, met een paar afdrukjes die ik al klaar had.
Het is een schudkaartje geworden, ik heb mijn Fuse hiervoor eindelijk uit de verpakking gehaald.
Wat was dat ontzettend leuk om te doen zeg!

Ik had als tip gekregen om de Fuse echt heel goed warm te laten worden (langer dan de 10 minuten die de handleiding aangeeft). Ik heb hem denk ik een half uur laten opwarmen. In de tussentijd heb ik de stempelafdrukjes uitgeknipt, een designpapiertje (uit een oude lijn van Echo Park) uitgekozen en er een rondje uit gestanst.
Toen de Fuse goed warm was heb ik een showtas voor een multomap gepakt en hier een zakje uit "gefused". Dat werkt dus echt heel goed, maar ik heb wel wat dikkere showtassen, ik kan me voorstellen dat als ze te dun zijn je er gewoon helemaal doorheen smelt.
Het zakje is gevuld met een tekstafdrukje uit dezelfde stempelset (Under the sea van C.C. Design) en met verschillende sequins en vervolgens dicht gefused. Ik heb het zakje achter het designpapier geplakt, dat geheel op een basiskaart en vervolgens de afdrukjes erop geplakt. Om het af te maken heb ik er nog een paar sequins opgeplakt.
Ik ben erg blij met het resultaat en was eigenlijk verbaasd dat het zo ontzettend makkelijk te maken is. Dus lang leve de Fuse, duidelijk een goede aanwinst voor mijn beperkte scrapmaterialen collectie ;-)

3 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend mooi en lief kaartje Linda!

  Greetz,
  Maureen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super schattig kaartje is dit geworden, Linda.
  Daar zal de kleine meid blij mee zijn!
  (Zag trouwens nog geen berichtje van je voorbij komen op mijn blog. Vergeten of misschien hangt tie nog ergens in cyberspace :o)

  BeantwoordenVerwijderen